Selecteer een pagina

Zo verkoop jij succesvol je horloge

Ben je in de kast nog een prachtig horloge tegengekomen die je de laatste jaren nooit meer hebt gedragen? Dan zou je wellicht kunnen overwegen om het klokje van de hand te doen. Zo krijgt het een tweede leven en ook kun je er nog een mooi geldbedrag aan overhouden. Oude horloges verkopen? In dit artikel gaan we alle punten met je doornemen waar je aan moet denken als je een succesvolle verkoop wilt realiseren. 

Controleer of alles nog naar behoren werkt

Het is natuurlijk belangrijk dat het horloge nog goed werkt, op het moment dat je het wilt gaan verkopen. Zorg er daarom voor dat je het product uitgebreid controleert. Als het horloge stilstaat, kun je de batterij vervangen. Check ook of de wijzers op de juiste manier nog bewegen en of de sluiting nog in orde is. Als er iets defect is, kun je er voor kiezen om het te laten repareren. Je kunt dan een hogere vraagprijs hanteren. 

Doe onderzoek naar het merk

Het merk van je horloge kan een grote rol spelen in het feit hoeveel je ervoor kunt krijgen. Sommige merken zijn populairder als andere, waardoor je er sneller een hogere prijs voor kunt vragen. Wanneer je bijvoorbeeld een Breitling of een Rolex in handen hebt, kun je daar natuurlijk meer voor krijgen als een Seiko of een Casio. Zorg dat je ook een bewijs van echtheid hebt. Als je niet kunt aantonen dat het horloge daadwerkelijk van een bepaald merk is, kan dat de prijs doen dalen. Als je deze kwijt bent kun je je horloge eventueel laten testen op echtheid bij een juwelier. Je krijgt dan alsnog een certificaat mee. 

Uit welk materiaal bestaat het horloge?

Een laatste punt waar je ook naar moet gaan kijken bij het verkopen van een horloge, is het materiaal waarvan het gemaakt is. Als het horloge beschikt over delen dat gecreëerd is van echt zilver of goud zorgt dat voor een stijging in de waarde. Goed om te weten is dat goud altijd meer oplevert dan zilver. Het kan natuurlijk zijn dat je niet helemaal zeker weet waar het materiaal van is gemaakt. Wees dan niet getreurd, want je kunt gewoon een lokale juwelier bezoeken die dat voor je kan onderzoeken. Indien gewenst kun je ook meteen aan dezelfde juwelier vragen of ze geïnteresseerd zijn in het horloge en mogelijk een bod willen uitbrengen.