Selecteer een pagina

Wat zijn de voordelen van beleggen?

Veel mensen werken hard om hun spaargeld op te bouwen, maar hebben vaak geen idee wat ze ermee moeten doen. Eén optie is om te investeren in de beurs en te beginnen met beleggen op www.doijerkalff.nl. Dit kan een goed alternatief zijn als je meer wilt halen uit je spaargeld. In deze blog gaan we kijken naar wat de voordelen van beleggen zijn en waarom het wellicht de moeite waard is om over na te denken.

Hoger rendement

Beleggen kan leiden tot een hoger rendement dan sparen, vooral op de lange termijn. Hoewel het waar is dat beleggen ook risico’s met zich meebrengt, kan het behalen van winst aanzienlijk groter zijn dan bij sparen. Door slim te beleggen kun je dus op de lange termijn meer vermogen opbouwen dan wanneer je enkel spaart.

Inflatiebestendig

Als je geld op de bank zet en niet belegt, heeft het te lijden onder inflatie. Inflatie is de stijging van prijzen over een bepaalde periode. Als je geld op een spaarrekening zet bij een bank met bijvoorbeeld een rente van 1% zoals op Doijer & Kalff, kan de inflatie zomaar hoger zijn dan de rente die je ontvangt en verlies je dus geld. Bij beleggen kan je daarom jouw vermogen beschermen tegen de inflatie.

Diversificatie

Een bekend gezegde is “niet alle eieren in één mandje leggen”. Dit betekent dat als je belegt, je jouw geld niet allemaal in één aandeel steekt. Het is beter om het te verdelen over verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en fondsen. Hierdoor spreidt je als het ware jouw risico. Mocht het ene aandeel bijvoorbeeld slecht presteren, dan heb je altijd nog andere investeringen waarop je kunt terugvallen.

Fiscale voordelen

Vaak zijn er bij beleggen fiscale voordelen. Zo kun je als particuliere belegger profiteren van bepaalde regelingen, waaronder de heffingskortingen en de vermogensbelasting. Hierdoor betaal je minder belasting over jouw beleggingen.

Leerzaam

Tot slot is beleggen ook leerzaam. Je leert over bedrijven, economie en de beurs, en je traint jezelf om financiële beslissingen te nemen. Als je start met beleggen, kun je allerlei kennis opdoen en ervaringen opdoen die op de lange termijn erg waardevol kunnen zijn.