Selecteer een pagina

Wat is dropshipping en hoe kun je ermee beginnen?

Dropshipping is tegenwoordig steeds populairder aan het worden onder ondernemers. We zien steeds vaker nieuwe dropshipping bedrijven opstarten. Dropshipping is namelijk een uniek bedrijfsmodel die vrij veel aandacht trekt onder personen die flexibel willen werken. Lees de tekst hieronder goed door om te weten wat dropshipping precies is en hoe je ermee kunt beginnen.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een ondernemingsvorm waarbij de verkoper geen voorraad van producten hoeft te hebben, maar in plaats daarvan worden de producten direct naar de klant gestuurd. De verkoper is hierbij dus de tussenpersoon. De winst bij dropshipping wordt behaald uit het verschil tussen de inkoopprijs bij de leverancier en de verkoopprijs aan de consument. Het dropshipping model elimineert de noodzaak van voorraadbeheer, opslag en verzending waardoor de kosten lager zijn, de productselectie uitgebreider en waardoor je vrijwel overal kunt opereren met een geautomatiseerde werkflow. Wij geven jou deze tips om te starten met dropshipping, zodat je goed geïnformeerd bent over alle mogelijkheden en wat er allemaal komt kijken bij starten met dropshipping.

Kies de juiste branche

Ga na welke branche winstgevend is en doe onderzoek. Check de huidige trends, controleer de winstmarges in diverse segmenten en let goed op de concurrentie. Het is belangrijk om een niche te kiezen met voldoende vraag, maar die niet te verzadigd is zodat je jezelf goed van de concurrentie kunt onderscheiden.

Betrouwbare leveranciers

Het vinden van betrouwbare leveranciers essentieel als je succesvol wilt zijn. Ga op zoek naar leveranciers met kwaliteitsproducten die betrouwbaar zijn, die snel leveren en met redelijke prijzen. Check of er beoordelingen zijn online over de leverancier zodat je een beeld hebt van wat je kunt verwachten en neem contact op met potentiële leveranciers voordat je daadwerkelijk kiest.

Professionele webshop

Een professionele en gebruiksvriendelijke webwinkel is essentieel om klanten aan te trekken. Maak gebruik van een betrouwbaar e-commerceplatform geschikt voor dropshipping. Creëer overigens je merkidentiteit door een leuk logo te maken, zorg ervoor dat de shop snel laadt en vergeet niet dat de website mobielvriendelijk dient te zijn.

Uitmuntende klantenservice

Een goede klantenservice leidt tot klanttevredenheid, wat uiteindelijk de sleutel tot het succes van elk bedrijf is. Biedt uitstekende klantenservice door snel en vriendelijk te reageren, zorg voor een snelle verzending naar klanten en een probleemloos retour- en garantiebeleid. Een fantastische klantenservice kan uiteindelijk leiden tot herhaalde aankopen in je webwinkel en tot nieuwe klanten.