Selecteer een pagina

Voordelen van digitale betaalsystemen voor restaurants  

Met de opkomst van de digitale economie zijn er steeds meer nieuwe betalingssystemen beschikbaar voor restaurants. Deze systemen bevorderen de snelheid van betalen, maar voldoen ook aan de verwachtingen van klanten. Steeds minder mensen hebben cash bij zich en willen dus digitaal betalen. In deze blog zullen we kijken naar enkele van de nieuwste en meest populaire opties voor restaurants om uit te kiezen. 

Een van de nieuwste en meest populaire opties voor restaurants is het gebruik van mobiele betalingssystemen. Dit zijn apps of diensten die klanten kunnen gebruiken om rechtstreeks vanaf hun telefoon te betalen, zonder contant geld of creditcard te hoeven gebruiken. Een voorbeeld hiervan is Square, een app die restaurants kunnen gebruiken om betalingen te accepteren via een speciale betaalterminal of via een smartphone of tablet. Dit is gemakkelijk voor klanten omdat ze niet hoeven te wachten op de rekening en daardoor gemakkelijk afrekenen zonder contant geld bij zich te hebben. 

Een andere optie voor restaurants is het gebruik van elektronische portemonnees, zoals PayPal of Google Pay. Dit zijn diensten waarbij klanten hun creditcardgegevens op een veilige manier kunnen opslaan en betalingen kunnen doen zonder hun kaart elke keer te moeten tonen. Dit is gemakkelijk voor zowel klanten als restaurants, omdat het snel en efficiënt is. Het is wel belangrijk dat er een goed kassasysteem achter zit. Deze moet geschikt zijn voor mobiele betalingssystemen.  

Er zijn ook nieuwe opties voor restaurants om betalingen te accepteren via sociale media. Sommige sociale mediaplatforms, zoals Facebook, bieden nu de mogelijkheid om betalingen te doen via hun app of website. Dit kan handig zijn voor restaurants die een groot aantal volgers op sociale media hebben, omdat ze hun klanten op een gemakkelijke manier kunnen laten betalen. 

Een andere optie voor restaurants is het gebruik van contactloze betalingen. Dit zijn betalingen die gemaakt kunnen worden door een creditcard of telefoon tegen een betaalterminal te houden, zonder dat er een pincode ingevoerd hoeft te worden. Dit is snel en gemakkelijk voor zowel klanten als restaurants, en kan helpen om de rijen te verkorten. 

Als je op zoek bent naar nieuwe betalingssystemen voor je restaurant, is het belangrijk om te kijken naar wat het beste bij jouw zaken past. Neem de tijd om verschillende opties te onderzoeken en overleg met je medewerkers en klanten om te bepalen wat het beste werkt voor jouw situatie. Soms is een nieuw kassasysteem kopen wel een voorwaarde om bepaalde systemen toe te passen. Laat je dus goed informeren door een specialist.