Selecteer een pagina

Voordelen en nadelen van een flexplek

Flexplekken, we kennen ze eigenlijk in twee verschillende varianten. De eerste is een externe plek die vooral door zzp’ers wordt gebruikt en een variant die voor intern gebruik is. Om je een idee te geven wat de voor- en ook nadelen zijn van flexplekken, hebben we ze voor je op een rijtje gezet. 

Wat is een flexwerkplek?

Een flexwerkplek is een werkplek die niet locatie gebonden is. Of terwijl je kunt overal werken. Meestal zijn dit kantoortjes in een groot gebouw, die met name zijn bedoeld voor zelfstandigen. Meestal zit er iedere dag iemand anders, waardoor het dus geen vaste werkplek betreft. Dit dus perfect voor wanneer jij als zzp er maar één keer per week een ruimte nodig hebt om bijvoorbeeld je administratie te doen. De kosten voor het huren van een pand zijn immers dusdanig hoog, dat het zonde is om dat voor één dag per week te doen.

Voordelen van een flexwerkplek

Flexplekken in Amsterdam zijn bijvoorbeeld ontzettend populair. Logisch, want de kosten voor een gemiddeld kantoorpand zijn voor veel starters niet te betalen. Daarnaast zit je natuurlijk niet vast aan een contract en kun je zelf bepalen wanneer er wel of geen gebruik van wilt maken. Vooral wanneer je in je eigen bedrijf werkt met flexplekken, is dit ideaal om ervoor te zorgen dat je minder plekken nodig hebt. Je kunt namelijk prima laten berekenen hoeveel mensen er maximaal op de piek aanwezig zijn en op basis daarvan het aantal werkplekken bepalen.

Nadelen van een flexwerkplek

Een nadeel is er voor een zzp-er eigenlijk niet. Niet voor niets is het daarom ook steeds populairder om via Flexwerkplek.nl een flexplek te boeken. Wel is het een ander verhaal wanneer een bedrijf besluit intern over te gaan om flexwerkplekken. Dat betekent dat er niemand meer met een vaste plek is, wat vaak nog weleens kan leiden tot een stortvloed aan kritiek.