Selecteer een pagina

Verminder de CO2-uitstoot van jouw wagenpark met deze tips

Het verminderen van de CO2-uitstoot is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering, ook als het gaat om het verminderen van de CO2-uitstoot van wagenparken. Er zijn tal van maatregelen die je kunt nemen om de impact op het milieu te verkleinen. In de tekst hieronder tref je enkele praktische tips aan om de CO2-uitstoot van jouw wagenpark te verminderen. 

Tip 1: Elektrische wagens

Eén van de meest effectieve manieren om de CO2-uitstoot van jouw wagenpark te verminderen, is door te kiezen voor brandstofefficiënte wagens die zuiniger rijden en lagere emissies hebben. Ga je de auto’s uit je wagenpark vervangen, kies dan voor voertuigen die zijn uitgerust met brandstofefficiënte technologieën als hybride of elektrische voertuigen. Dergelijke voertuigen verbruiken ruim 60% minder brandstof en stoten minder CO2 uit dan traditionele benzine of diesel voertuigen.

Tip 2: Rijgedrag aanpassen

Het rijgedrag van bestuurders heeft een directe invloed op de CO2-uitstoot van voertuigen. Door op een efficiënte manier te rijden kun je het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen. Kies ervoor om bestuurders bewust te maken van hun rijgedrag en om zuinig te rijden. Rijdt de bestuurder harder, dan zal er meer brandstof verbruikt worden waardoor er ook meer CO2 wordt uitgestoten. Wil jij inzicht in het rijgedrag van jouw wagenpark? Het toepassen van telematica, bijvoorbeeld van Moove Connected Mobility, is dan een slimme keuze.

Tip 3: Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is van cruciaal belang voor de efficiëntie van jouw wagenpark en om de CO2-uitstoot te verminderen. Laat je voertuigen regelmatig controleren en onderhouden volgens de voorgeschreven fabrieksspecificaties. Vervang onderdelen tijdig om slijtage te voorkomen. Goed onderhouden wagens presteren beter, verbruiken minder brandstof en stoten minder CO2 uit. Daar komt bij dat door regelmatig onderhoud je flink bespaart op de jaarlijkse kosten.

Tip 4: Carpoolen 

Door carpoolen en telewerken onder de medewerkers van je bedrijf te stimuleren kan een enorme impact hebben op het verminderen van de CO2-uitstoot van jouw wagenpark. Carpoolen vermindert het aantal auto’s op de weg, waardoor er minder verkeer, minder files en dus ook minder CO2-uitstoot is.

Tip 5: Parkeerapp

Er zijn diverse parkeerapps die je kunt downloaden voor het zoeken van duurzame parkeeroplossingen. Je betaalt met een goede parkeerapp slechts voor de tijd dat je daadwerkelijk hebt geparkeerd op de parkeerplek. Als wagenpark eigenaar bespaar je zo flink op de kosten, waardoor je de besparingen vervolgens kunt investeren om het wagenpark (nog meer) te verduurzamen.