Selecteer een pagina

Online naamsbekendheid vergroten met video

Als commercieel bedrijf wil je verkopen realiseren. Hiervoor kun je de push en de pull-strategie (of een combinatie van beide) inzetten. Naamsbekendheid is onderdeel van de pull-strategie, hierbij trek je klanten namelijk naar jouw bedrijf toe. Door te werken aan je branding kun je ervoor zorgen dat je top-of-mind bent bij je doelgroep en hierdoor de eerste partij bent waaraan je doelgroep denkt wanneer ze iets nodig hebben wat binnen jouw aanbod valt. Lees verder hoe video kan bijdragen aan je (online) naamsbekendheid!

Een bedrijfsfilm maken

Je wil aan alle stakeholders (klanten, leveranciers, partners, leads, personeel enzovoorts) laten weten wie je bent, waar je voor staat en welk probleem je oplost/voordeel je biedt. Dit doe je door het laten maken van een goede bedrijfsfilm. In deze video kun je op een creatieve en duidelijke manier tonen wie je bent, je kunt je personeel aan het woord laten, je laat de huisstijl van je bedrijf terugkomen en je kunt het pand tonen. Tegelijkertijd kun je de USP’s, missie en visie van je onderneming presenteren. Door in zee te gaan met een professioneel audiovisueel bedrijf structureer je de film en worden de opties veel groter. Denk aan een uitgewerkt script en dronebeelden van je pand. In samenwerking met zo’n partij kun je direct korte video’s uitwerken die je later weer kunt gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten, meer hierover in de volgende alinea.

Jouw bedrijfsfilm onder de aandacht brengen

Je hebt een bedrijfsfilm, top. Nu is het zaak om deze onder de aandacht de brengen. Wanneer je goed voorbereid bent heb je korte stukjes van je bedrijfsfilm uitgeknipt of heb je in het verlengde van de bedrijfsfilm korte video’s opgenomen. Op sociale media is de aandacht span namelijk erg kort, waardoor het belangrijk is om snel de aandacht te trekken en de boodschap over te brengen. Wanneer je deze video’s hebt kun je hiermee gericht adverteren op bijvoorbeeld Youtube, Facebook of Instagram om je naamsbekendheid te vergroten.

Het voornaamste voordeel van je video in korte fragmenten onder de aandacht te brengen via sociale media kanalen is dat je gericht kan segmenteren aan wie je de video toont. Hierdoor kun je de video’s gericht aan jouw doelgroep (of aanverwante doelgroepen) tonen. Zo ga je effectief met je budget om. Voor algemene naamsbekendheid is een televisiereclame weer goed, echter kunnen de kosten hiervan flink oplopen. Om deze reden is het voor de MKB’ers realistischer om gebruik te maken van sociale media.