Selecteer een pagina

Online marketing tips voor het MKB

Bezit jij een bedrijf in de MKB sector (midden- en klein bedrijf)? Dan heb je net als elk ander bedrijf vast behoefte aan online marketing tips om je bedrijf online zichtbaarder te kunnen maken. Niet alleen grote bedrijven hebben behoefte aan deze tips, voor kleinere bedrijven zijn deze tips misschien nog wel van groter belang om te zorgen dat je opvalt tussen de concurrentie en ook oprecht voordeel haalt uit een goede online marketing strategie. Hieronder enkele online marketing tips voor het MKB.

Doe gedegen onderzoek vooraf

Welk deel van de markt wil je bereiken, welke concurrentie speelt hier een rol, welke doelgroepen wil je benaderen om jouw product of diensten aan te schaffen en hoe wil je die gaan bereiken? Dit zijn allerlei punten die van groot belang zijn vooraf om te bepalen hoe je bepaalde online marketing tools en tips kunt gaan gebruiken en projecteren op jouw bedrijf. 

Budget

Na bovenstaande stap is het verder van belang om een realistisch budget op te stellen. Hoeveel geld wil je kwijt zijn aan het adverteren via social media of Google advertenties? Wat is haalbaar per maand of per halfjaar en wat kan het je uiteindelijk realistisch gezien op gaan leveren? Een specialist op online marketinggebied kan je hier zeker verder over informeren. 

Brandmarketing

Je huisstijl is van groot belang. Zorg ervoor dat deze altijd op dezelfde manier en consistent terug komt op al je uitingen. Dit varieert van je website, social media pagina’s, tot aan het logo op facturen, briefpapier en enveloppen. Zo creëer je herkenbaarheid bij de consument. Hoe vaker de consument je creatief in uitingen terug ziet komen, hoe sneller het brein getriggerd wordt om meer te weten te komen over jouw bedrijf, product of dienst. 

Sterke punten

Wat zijn de sterke punten van je bedrijf? Waarin onderscheid je je binnen de sector ten opzichte van de concurrentie? Wat zijn de unieke verkoopaspecten van jouw product of dienst? En welke doelgroep(en) of bedrijven wil je met je online marketing bereiken? 

Reviews

Zorg ervoor dat tevreden klanten worden verleid om een positieve review te plaatsen op je website of een reviewwebsite. Consumenten kijken vaak naar reviews van mede-consumenten als ze het bedrijf niet goed kennen en toch graag een aankoop zouden willen doen. Tevreden klanten zullen eerder geneigd zijn om de tijd te nemen voor een goede review als je ze korting of een giveaway cadeau doet bij de volgende aankoop. 

Zorg ervoor dat je een specialist bij bovenstaand proces inschakelt om het optimale resultaat te kunnen behalen en de gegevens ook te kunnen analyseren na een bepaalde periode, zodat de online marketing bijgestuurd kan worden om er nog meer uit te kunnen halen. De zoekterm online marketing in Reusel kan je bijvoorbeeld helpen als je in Reusel een bedrijf hebt waarvan je de online marketing wilt verbeteren.