Selecteer een pagina

Mondkapjes in het blauw: Zo draag je een mondkapje

Mondkapjes in het blauw zijn de laatste weken steeds populairder geworden nu het aantal mensen dat met het coronavirus besmet is, blijft toenemen. Hoewel sommige mensen nog steeds sceptisch zijn over hun doeltreffendheid, bestaat er geen twijfel over dat ze een rol kunnen spelen bij de bescherming van zowel de drager als de mensen om hem heen tegen ziekte. In deze blog bespreken we het gebruik van blauwe mondkapjes, waarom ze belangrijk zijn en hoe je ze correct moet opzetten. We zullen ook enkele andere maatregelen bekijken die je kunt nemen om je hygiëne te verbeteren en de verspreiding van het virus te helpen voorkomen.

Mondkapjes in het blauw

Mondkapjes in het blauw zijn meestal gemaakt van een stoffen of papieren materiaal en zijn zo ontworpen dat ze over de neus en de mond passen. Ze zijn te koop in de meeste apotheken en supermarkten, of online. Er zijn twee hoofdtypen mondkapjes: medische maskers en niet-medische maskers. Medische mondkapjes, ook wel chirurgische maskers genoemd, zijn wegwerpbaar en mogen maar één keer gebruikt worden. Niet-medische mondkapjes daarentegen kunnen worden hergebruikt als ze gemaakt zijn van een wasbare stof, zoals katoen. Het is belangrijk op te merken dat beide soorten maskers slechts door één persoon mogen worden gedragen en niet met anderen mogen worden gedeeld.

Mondkapjes in het blauw gebruiken

Wanneer je mondkapjes in het blauw opzet, is het belangrijk dat deze zowel je neus als mond volledig bedekt. Mondkapjes in het blauw en andere kleuren worden gebruikt om de verspreiding van ziektekiemen zoals die van het coronavirus tegen te gaan. Het gaat hier zowel om de ziektekiemen die je zelf inademt als de ziektekiemen die je mogelijk uitstoot. Het is ook erg belangrijk om eerst je handen te wassen voordat je mondkapjes in het blauw opzet. Tijdens het dragen en bij het afzetten van het mondkapje is het ook erg belangrijk om alleen de koorden aan de zijkant vast te pakken.

Mondkapjes in het blauw kopen

De meeste mondkapjes blauw die je kan kopen zijn niet herbruikbaar. Deze kun je dus slechts eenmalig gebruiken, waarna je deze moet weggooien. Ook zijn er stoffen mondkapjes in het blauw en andere kleuren verkrijgbaar. Deze kun je meerdere malen gebruiken en zijn uitwasbaar. Als je liever voor de laatste optie gaat, is het een goed idee om meerdere mondkapjes in het blauw te hebben. Zo kun je altijd een schone opzetten als je de rest moet uitwassen. Nu weet je precies hoe je mondkapjes in het blauw draagt en waar je ze koopt!