Selecteer een pagina

Incassobureau No Cure No Pay Inschakelen – Alles wat je moet weten

Niets is zo vervelend als een klant die weigert te betalen voor de geleverde diensten of producten. Het kan een enorme bron van stress zijn, vooral als je als ondernemer afhankelijk bent van betalingen om je zaak draaiende te houden. Als je alles geprobeerd hebt om de klant te laten betalen en het blijft uit, kan incasso No Cure No Pay een handige oplossing zijn. In dit artikel bekijken we wat je moet weten over deze dienst.

Wat is incasso No Cure No Pay en hoe werkt het?

Incasso No Cure No Pay (NCNP) is een methode voor incasso waarbij je pas kosten maakt als de vordering succesvol is geïncasseerd. Als dat niet gebeurt, dan heb je dus ook geen kosten. Dit betekent dat het incassobureau risico loopt, en daarom zijn ze extra gemotiveerd om de vordering succesvol af te ronden.

Voordelen van incasso No Cure No Pay

Het grootste voordeel van incasso No Cure No Pay, zoals eerder genoemd, is dat je geen kosten maakt als de vordering niet succesvol is geïncasseerd. Een ander voordeel is dat je zelf niet per se tijd en energie hoeft te steken in het incassotraject. Het incassobureau neemt dit werk van je over. Daarnaast is het inschakelen van een incassobureau No Cure No Pay vaak succesvoller dan zelf achter betalingen aangaan, omdat een incassobureau vaak meer ervaring en expertise heeft in het incasseren van vorderingen.

Nadelen van incasso No Cure No Pay

Er zijn ook enkele nadelen aan het inzetten van een incasso No Cure No Pay dienst. Zo is de uiteindelijke opbrengst bij een succesvolle incasso vaak wat lager dan bij een andere incassomethode. Dit komt doordat het incassobureau kosten in rekening moet brengen om het risico af te dekken. Daarnaast kan het zijn dat je zelf het contact met de debiteur kwijtraakt, wat het contact met de klant kan bemoeilijken. Tot slot kan het inschakelen van een incassobureau ook imagoschade met zich meebrengen. Klanten kunnen een incassobureau namelijk zien als teken dat er sprake is van wanbetaling.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een incassobureau?

Als je besluit om een incasso No Cure No Pay dienst in te schakelen, is het belangrijk om een betrouwbare partij te kiezen. Let bij het maken van je keuze op de ervaring en de slagingspercentages van het incassobureau. Daarnaast is het goed om de tarieven, betalingsvoorwaarden en werkwijze van het incassobureau goed te bestuderen voordat je een contract afsluit.

Incasso No Cure No Pay kan een handige oplossing zijn wanneer je zelf niet in staat bent om een openstaande vordering geïnd te krijgen. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de werkwijze en de tarieven van verschillende incassobureaus voordat je een keuze maakt. Bovendien is het goed vooraf de voor- en nadelen van deze incassomethode af te wegen. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing maken die past bij jouw zakelijke belangen. Voor meer informatie kun je terecht bij bijvoorbeeld incassobureau Credifin.