Selecteer een pagina

Holobox – dé manier om hologrammen tot leven te brengen

Decennia terug waren ze er al. Van die plaatjes die, als je ze bewoog, diepte lieten zien. Net of waren ze ruimtelijk, driedimensionaal. Deze hologrammen gaven de optische illusie van ruimtelijkheid. Het hologram is sindsdien geperfectioneerd. Dit product van de holografie is nu echt levensecht te maken. Want er is de Holobox!

Holografie

Holografie is een techniek waarbij gewerkt wordt met lichtgolven. Licht bereikt vanuit tal van plekken je oog en komt daar golfsgewijs samen. Terwijl die lichtgolven naar je ogen reizen, raken ze elkaar. Dan kunnen ze doven of juist versterken. Al die golven leveren uiteindelijk twee plaatjes op die je ogen dan in een ruimtelijk verband gaan zien. Voilá, het hologram is daar. De twee plaatjes in je ogen zorgen voor de optische illusie van diepte. Tegenwoordig zijn zulke digitaal aangestuurde hologrammen ook te zien in een box.

Innovaties: van ABBA tot Holobox

Nog niet eens zo lang geleden liet een nieuw initiatief zien waartoe holografie al in staat is. In Londen werd voor de fameuze Zweedse popgroep ABBA een muziektempel opgetrokken waar optredens van het muzikale kwartet werden aangekondigd. Anni-Frid, Björn, Benny en Agnetha zijn inmiddels bejaard. Toch zouden ze gaan optreden, maar dan als hun jeugdige versies. Gestold in hologrammen. Nou ja, gestold. Bewegende en zingende lookalikes die niet van echt te onderscheiden zijn. Iets soortgelijks gebeurt ook binnen een Holobox. Binnen de box wordt digitaal beeld van een levend iemand geprojecteerd dat vervolgens gekoppeld is aan visuele diepte. Zo zie je in zo’n box een levensgroot persoon bewegen, zingen en spreken. Het is net echt.

Jezelf via de Holobox vermenigvuldigen

De box leent zich prima om veel aandacht te trekken of om een en dezelfde persoon te ‘verspreiden’ over diverse locaties. Zo kun je een VIP in de studio filmen om die daarna te presenteren in meerdere holoboxen op hetzelfde moment. Dat kan ook live. De holografische weergave is in 4K en dus een fascinerend nauwkeurige projectie. Een toepassing als voorbeeld: een filmregisseur wil zijn nieuwe film presenteren op een tiental locaties. Hij zelf laat zich filmen in een studio terwijl op alle locaties een box staat waarin hij verschijnt en zijn film uitlegt. Op alle locaties krijgen de toehoorders de indruk dat ze live direct bij de filmregisseur staan. Ze kunnen ook zo met hem in discussie gaan. 

Holobox: sterk in entertainment of productpresentatie

Zo’n box is een nieuw fenomeen met grote impact. Je ervaart mensen levensgroot en kunt er direct mee in contact komen. Een 3D beleving van 360 graden met real time verbinding, dus. Zo’n box doet het ook goed als je je product wilt aanprijzen. Zet een paar holoboxen strategisch in de stad neer en laat je in de studio filmen. Jouw presentatie komt als hologram heel levensecht terecht in die holoboxen op straat. De box doet het overigens ook prima bij hospitality of bij entertainment. Zo kun je als zangeres je nieuwste liedje presenteren bij de kantoren van diverse media, muziekjournalisten en muziekindustrie. Het live effect vanuit de Holobox doet dan vele malen haar schitterende werk.