Selecteer een pagina

Het geluid van mijn iPhone werkt niet meer

Je kijkt op je telefoon en je ziet dat je een oproep gemist hebt. Gek, je telefoon zat gewoon in je broekzak maar je hebt geen beltoon gehoord. Als je dan wat verder kijkt kom je erachter dat je ook bij meldingen geen geluid meer hoort. Dat is natuurlijk balen en wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. Het kan zijn dat je speakers mogelijk defect zijn waardoor deze moeten worden vervangen. Telefoon reparatie Breda kan je hiermee van dienst zijn. Gelukkig valt het probleem vaak mee en is de oorzaak eenvoudig zelf op te lossen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de niet storen functie actief is, je iPhone op stil staat of dat de volume onjuist is ingesteld. 

De niet storen functie is actief

Eén van de mogelijke oorzaken dat je geluid niet meer werkt op de iPhone is dat de niet storen functie actief is. Dit heb je misschien eerder aangezet omdat je een belangrijke vergadering had of omdat je tijdens het slapen niet gestoord wilt worden. Misschien dat je vergeten bent om niet storen weer uit te zetten waardoor je geen geluid hoort. Kijk dus even bij je instellingen van je iPhone of deze functie wel of niet actief is. 

Telefoon staat op stil

Het komt heel vaak voor dat je iPhone geen geluid meer geeft omdat het toestel op stil staat. Dit kan je eerder hebben ingesteld maar het kan ook per ongeluk zijn gegaan. Bij sommige modellen van de iPhone kan het toestel eenvoudig worden voorzien van geluid door het schuifje aan de zijkant te verplaatsen. Het is ook aan te passen via de instellingen op je telefoon. 

Tijdens het gesprek geen geluid

Je gaat iemand bellen maar dan merk je op dat je diegene helemaal niet hoort. Dat kan talloze oorzaken hebben. Wellicht dat het geluid op een laag volume staat ingesteld. Dit kun je gemakkelijk verhelpen door gebruik te maken van de volumeknop dat aan de zijkant van je toestel te vinden is. Als het geluid niet helder is en wat kraakt zal de speaker moeten worden schoongemaakt.