Selecteer een pagina

Groene waas op je terrastegels? Zo kom je er weer van af!

Als je een tuin met terrastegels hebt, weet je hoe mooi ze kunnen zijn. Nederlanders zijn bijzonder dol op terrastegels in hun tuinen, en niet voor niets! Ze zijn een populaire optie omdat ze verschillende voordelen bieden. Een nadeel van terrastegels is echter dat ze na verloop van tijd een groene waas kunnen ontwikkelen. Dit ziet er niet erg aantrekkelijk uit en zorgt ervoor dat je tuin er onverzorgd en vervallen uitziet. Maar maak je geen zorgen – er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de groene waas van je terrastegels te verwijderen! Lees dus snel verder voor meer informatie!

Wat is de groene waas op terrastegels

Wat is nu precies die groene waas op je terrastegels? Het is een soort alg of schimmel die kan groeien op vochtige, schaduwrijke plekken. De groene waas is gelukkig niet schadelijk voor jou of je planten, maar het kan wel ontsierend zijn. Als je van de groene waas op je terrastegels af wilt, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Het schoonmaken van de groene waas op terrastegels kan op verschillende manieren, maar niet al deze manieren zijn even goed voor het milieu en de planten in je tuin.

Groene waas op terrastegels schoonmaken

Een optie is om de terrastegels gewoon met een hogedrukreiniger te wassen. Dit verwijdert de groene waas van je tegels en laat ze er weer als nieuw uitzien! Op de lange termijn kan je hiermee je tegels echter juist schuren, waardoor de groene waas zich nog beter op je tegels hecht. Je kunt ook een bezem met een harde borstel gebruiken om de groene waas weg te schrobben. Dit wil vooral goed als de groene waas nog niet lang op je terrastegels zit. Anders kun je ook groene zeep gebruiken en dit eerst met een harde bezem op de tegels borstelen. Als je dit een dag laat intrekken, haal je de groene waas ook van je terrastegels af. Dit zorgt wel voor gladde stenen, dus pas erop dat je niet uitglijdt!

Voorkomen van groene waas op terrastegels

De beste manier om de groene waas op je terrastegels aan te pakken is om het in de eerste plaats te voorkomen! Je kunt dit doen door ervoor te zorgen dat je terrastegels regelmatig worden schoongemaakt. Ook kun je meer schaduw in je tuin voorkomen door bijvoorbeeld meubilair zoals een loungeset uit de tuin te halen als je er geen gebruik van maakt. Als je de terrastegels in de eerste instantie aflopend legt, is de kans ook minder groot dat er vocht op de tegels blijft liggen die de groene waas veroorzaken.

Keramische terrastegels tegen een groene waas

Als je al dit werk nu niet ziet zitten, kun je er ook preventief voor kiezen om keramische terrastegels te kopen. Deze terrastegels zijn vaak duurder dan andere soorten, maar laten geen vuil en vocht door. Hierdoor zijn ze eenvoudig met een dweil schoon te maken. Nu weet je precies hoe je je terrastegels schoon kunt maken als je last hebt van een groene waas!