Selecteer een pagina

De meest voorkomende afvalsoorten in het MKB

De mogelijkheden voor het verzamelen van MKB afval op Bedrijfsafval.nl zijn eindeloos. Je kijkt dan eerst naar het soort afval dat jouw bedrijf genereert. Dat is vaak meer dan alleen restafval. Daarom is het ook slim om te kijken welke soorten je kan scheiden en hoe je duurzaam kan worden. Het is ook slim om een goede plek te zoeken voor de container. Kijk daarbij ook naar het formaat van het model dat je kiest. Dit kan je ook flink schelen in de kosten omdat deze minder vaak geleegd hoeft te worden. Als het dan toch over legen gaat, kijk dan goed naar de frequentie bij elke soort. Het gaat om de volgende soorten.

Omgaan met de hoofdstromen van afval

Als het gaat om containerverhuur, dan is het vooral slim om eerst eens naar de hoofdstromen van het afval te kijken. Je hebt vooral veel te maken met restafval. Dit is te vergelijken met huishoudelijk afval. Daarvoor is altijd een passende container te vinden die je regelmatig kan laten legen. Daarnaast is het slim om papier en karton te scheiden. Dit is heel gemakkelijk te doen en levert veel op. Daar is namelijk nieuw papier uit e maken. Bovendien bespaar je zo ook op restafval, want dit neemt minder ruimte in. Tot slot komt er in veel gevallen ook glas voor. Dit is vooral in bijvoorbeeld de horeca veel aan de orde. Ook daarvoor geldt dat het gemakkelijk te scheiden is en dat dit je veel kan opleveren. Dat maakt het dus ook de moeite waard.

Aan de slag met andere stromen van afval

Er zijn ook heel veel andere soorten afval om rekening mee te houden. Denk aan plantaardig groenafval. Dit is biologisch afbreekbaar. Groente, fruit, bloemen en planten vallen hier bijvoorbeeld onder. Dit is gemakkelijk te gebruiken voor compost en dus is het interessant om dit gescheiden op te laten halen. Dan zijn er nog de verpakkingen. Dit kunnen plastic, metaal of drinkpakken zijn. Dit is de laatste jaren steeds interessanter geworden om gescheiden op te laten halen. Daarom zijn hier dan ook veel mogelijkheden in. Goed omgaan met het archief is ook een belangrijke zaak. Dit moet je natuurlijk op enig moment ook een keer vernietigen. Dit kan je dan het beste doen in samenwerking met een specialist op dit gebied. Zo weet je ook zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan dan.