Selecteer een pagina

De 4 grootste voordelen van fietsen

Als je een gezondere levensstijl wilt inzetten kun je ook overwegen om wat vaker te gaan fietsen. Het is een eenvoudige manier om aan meer beweging te komen en kost je helemaal niets, mits je natuurlijk over een fiets beschikt. Heb je geen fiets? Kijk dan eens naar tweedehands fietsen die je voor een prikkie kunt kopen. Naast beweging biedt fietsen nog een aantal meer voordelen. We gaan alle pluspunten in dit artikel met je doornemen. 

Makkelijk calorieën verbranden

Een groot pluspunt van fietsen is dat je zonder al teveel moeite extra calorieën kunt verbranden. Bijna iedereen heeft wel een fiets in zijn bezit en daarnaast belast het je spieren nauwelijks. Hierdoor is fietsen voor vrijwel iedereen geschikt. Je kunt iedere dag een rondje gaan fietsen om zo de nodige calorieën te verbranden. Laat ook de auto eens wat vaker staan. Je zult merken dat ook je conditie steeds beter gaat worden.

Het helpt tegen stress

Een ander voordeel van een rondje fietsen is dat het kan helpen tegen de stress. Op het moment dat het lichaam in beweging is worden er geluksstofjes aangemaakt wat ook wel endorfine wordt genoemd. Dat resulteert vervolgens in het feit dat je je meer kunt ontspannen, stress op een lager niveau wordt gezet en je meer energie krijgt. Heb je dus even een strijd met je mentale gezondheid? Stap op de fiets!

Je bespaart er geld mee

Als je wat vaker de fiets pakt in plaats van de auto of openbaar vervoer bespaar je ook nog eens een heleboel geld. Dat kun je weer mooi op je spaarrekening zetten of iets kopen wat je al heel erg lang graag wilt hebben. Daarnaast belast je het milieu ook veel minder als je de auto voor de deur geparkeerd laat staan. 

Fietsen is (soms) sneller als de auto

Als je in een drukke stad woont en je moet naar je werk ben je met de fiets in de meeste gevallen sneller als met de auto. Je hebt niet meer te maken met files en de vele stoplichten, maar je kunt op je gemak zonder zorgen naar je bestemming fietsen. Daarnaast moet je in sommige gevallen ook parkeergeld betalen met de auto. Met een fiets heb je daar geen last van.