Selecteer een pagina

Aanschaftips voor de juiste digital signage hardware

Tegenwoordig is digital signage heel gebruikelijk. Werken met een digital signage display van ProDVX is dan ook een goed idee. Waarom dat een goed idee is, kan je leren in dit artikel. We geven je hier namelijk enkele tips om te zorgen dat je de juiste keuze maakt wanneer je jouw hardware gaat aanschaffen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker.

1. Groter is niet altijd beter

Het lijkt aantrekkelijk om voor het grootste display te gaan. Dit is echter niet altijd de beste optie. Het moet ook wel goed in je ruimte passen. Heb je bijvoorbeeld alleen een smal gangpad beschikbaar, dan is een kleiner scherm vaak veel beter te benutten. Bovendien blijkt uit onderzoek dat er veel meer interactie ontstaat met smalle schermen. Dit maakt dus ook je mogelijkheden om er voordeel uit te halen direct een stuk groter. Kijk dus altijd goed naar de plek waar je het display plaatst en zorg dat dit in verhouding staat tot elkaar. Op sommige plekken kan je dus juist ook met een hele grote optie zoals een videowall of een LED wall werken.

2. De rol van lichtinval

Het is wel belangrijk dat het display goed zichtbaar is bij gebruik. Dat gaat niet alleen om de helderheid. Het gaat bijvoorbeeld ook om de lichtinval in de ruimte. Je wilt niet dat dit de communicatie verstoort. Bovendien wil je je scherm niet op de hoogste brightness-instelling hoeven zetten. Bekijk daarom eerst de ruimte en de lichtinval en kies een scherm dat goed past bij deze situatie. Dit kan je vaak het best met een kenner doen. Er zijn heel veel mogelijkheden op dit vlak. Daardoor kan je zorgen dat alles goed op elkaar aansluit en iedereen het display duidelijk ziet.

3. De aansluitingen controleren

Een mooie display is leuk, maar als de bruikbaarheid niet op orde is heb je er niets aan. Dat begint al bij het controleren van de aansluitingen. Wat je in ieder geval nodig hebt is DVI, HDMI, DisplayPort en RJ45. Het is daarbij natuurlijk vooral ook van belang dat je goed kijkt wat je zelf met het scherm doet. Gaat het om video of andere content in Full HD? Of gaat het om 4K? Al dit soort zaken moeten natuurlijk wel goed verzorgd worden en de juiste schermen met de juiste aansluitingen gaan je dit bieden. Zorg ook dat je dit goed op orde hebt op elke plek.