Selecteer een pagina

5 voordelen van een zakelijke website

Een eigen website biedt veel voordelen voor jouw en je bedrijf. Wist je dat een succesvolle ondernemer vaak duizenden euro’s extra verdient met zijn website. Alleen dit is natuurlijk al een goede reden om een zakelijke website te laten maken. Maar daarnaast zijn er nog vele andere reden. Die vind je allemaal in deze blog!

Je bent 24/7 bereikbaar

Dankzij een website ben je altijd bereikbaar voor je klanten. Deze staat namelijk 24 uur per dan online. Potentiële klanten kunnen wanneer ze dan ook willen je website bezoeken en hier informatie winden. Met behulp van een chatbot zou je ze zelfs nog 24/7 te woord kunnen staan voor een groot deel van hun vragen. Dit allemaal zonder dat je medewerkers nodig hebt om aanwezig te zijn.

Meer werk in minder tijd

Met behulp van een website kan je voor relatief lage kosten veel werk verrichten, maar vooral veel tijd besparen. Doordat klanten hier alle informatie kunnen vinden zul je hiervoor minder vaak gebeld worden. Vooral als je een goede FAQ pagina’s hebt of een chatbot die alle vragen van de klant behandeld. Hiermee bespaar je heel veel tijd die je anders kwijt zou zijn aan vragen beantwoorden via de telefoon of de mail.

Een website is meetbaar

Een van de grootste voordelen van een website is dat alles meetbaar is. Met behulp van een website kan je veel data vergaren. Je ziet niet alleen hoeveel bezoekers je website heeft, maar ook welke acties ze hebben ondernemen. Daarnaast kan je ook informatie zien over je doelgroep en zelf het gedrag van je gebruikers. Met behulp van deze data kan je weer beter inspelen op je doelgroep en je omzet vergroten.

Online visitekaartje

Een website is het online visitekaartje van jouw bedrijf. Met een zakelijke website ziet je er bedrijf er direct professioneel en modern uit. Wanneer een klant op je website komt, maak je direct je eerste klant contact. Daarom moet je ervoor zorgen dat je website er goed uit ziet en aan de klantbeleving voldoet. Om deze reden is het aan te raden om je website te laten bouwen door een expert.

Informatiepunt

Zoals al eerder benoemt, is je website een informatiepunt, zowel voor toekomstige als bestaande klanten. Op je website ka de bezoeker alle informatie over je product of dienst vinden die hij of zij nodig heeft. Naast het gebruik van eigen info kun je ook doorverwijzen naar andere pagina’s, relevante video’s toevoegen en afbeeldingen, zodat klanten alle informatie die ze nodig hebben kunnen vinden.

Een website laten maken

Als je online zichtbaarheid wilt creëren is het belangrijk dat je een goede en geoptimaliseerde website hebt. Daarom is het aan te raden om dit niet zelf te doen, maar niet als je hier natuurlijk ervaring mee hebt. Een ander voordeel van het uitbesteden is dat het je veel tijd bespaart, deze tijd kan je ook gebruiken voor de core business van je bedrijf. Het beste is om je website door een webdesign bureau te laten maken. Je krijgt wat je wilt voor een eerlijke prijs. Kijk of er een lokaal bureau is dat jou kan helpen; zo kan je bijvoorbeeld je website laten maken in Amersfoort