Selecteer een pagina

5 Tips voor het faciliteren van hybride werken

Ben je benieuwd hoe je meer kan bereiken met hybride werken? Dan is het goed om te weten hoe je dit kan faciliteren. Voor veel medewerkers is hybride werken namelijk de geliefde vorm van werken. Daarom vind je in dit artikel 5 tips die je kunnen helpen om er ook in jouw onderneming en succes van te maken. Zo kan je de combinatie van werken op kantoor en thuiswerken maximaal in je voordeel benutten.

1. Zorg voor inzicht

Wanneer je het gemakkelijk wilt maken dan moet je inzicht creëren. Dat doe je bijvoorbeeld door te kijken of de medewerker de juiste hardware hebben. Ook kijk je hoe veilig en schaalbaar de IT is, dit doe je op kantoor maar ook op locatie. De cloud op orde hebben is ook belangrijk. Net zoals een goede arboproof thuiswerkplek. Daarnaast is het reserveren van werkplekken heel belangrijk om te kunnen doen. Het is fijn om met goede oplossingen te kunnen werken.

2. Goed IT-beheer op afstand

Een hybride werkwijze vraagt ook om oplossingen op het gebied van IT-beheer. Dit is nodig om escalatiemanagement te voorkomen. Het kan slim zijn om een externe partner in te schakelen voor je IT-beheer. Alleen al omdat je alles zo proactief kan laten monitoren. De rapportages geven je dan inzichten. Het is fijn om op die manier ook je eigen IT-specialisten vrij te houden voor strategische taken.

3. Gemakkelijk documenten kunnen delen

Ook niet onbelangrijk is dat de medewerkers altijd en overal bij de juiste documenten en informatie kunnen komen. Daarom is werken in de cloud een hele belangrijke oplossing als het om hybride werken gaat. Dit is voor afdelingen als HR, sales en inkoop van de grootst denkbare waarde. 

4. Betere online vergaderen

Hybride werken betekent ook kunnen vergaderen op afstand. Dan is het dus ook slim om de oplossingen voor videovergaderen klaar te hebben. Dit is in recente jaren, mede door de pandemie, natuurlijk snel gegaan. Kijk wel naar wat je precies wilt. Wie moet toegang hebben en is daar een account voor nodig, bijvoorbeeld? Let ook op de kwaliteit van zowel beeld als geluid. Zoals het ook fijn is wanneer de software goed gebruiksvriendelijk op afstand is.

5. Post op digitale wijze

Heb je ook met belangrijke fysieke post te maken? Dan is het belangrijk om dit ook simpel te kunnen digitaliseren. Zo kan je zeker zijn dat het altijd goed aankomt.